Το Mediterranée Patras ήταν το «παιδί» της Πανελλαδικής ― της συνεργασίας δύο φίλων στην κοσμοπολίτικη Πάτρα της δεκαετίας του 1960. Ο Ιωάννης Σαλονίκης και ο Μιλτιάδης Παπαγεωργόπουλος θέλησαν να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του μεγαλύτερου οικονομικού και πολιτιστικού κέντρου της Πελοποννήσου της εποχής εκείνης. Αποφάσισαν να το κάνουν εξασκώντας την πατροπαράδοτη ελληνική τέχνη της φιλοξενίας με ένα νέο ξενοδοχείο.

Το όνομα αυτού Mediterranée Patras ―άλλωστε η Πάτρα ήταν λιμάνι της Μεσογείου― και το λογότυπό του η αρχαία ελληνική τριήρης, το ελαφρύ εμπορικό και πολεμικό πλοίο που πρωταγωνίστησε στις ναυμαχίες κατά την κλασική περίοδο.

Ο διάσημος αρχιτέκτονας Ιάσων Ρίζος επιστρατεύθηκε για να δώσει σάρκα και οστά στη φιλόδοξη ιδέα, και το αποτέλεσμα ήταν ένα εντυπωσιακό κτήριο στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου με την αρχιτεκτονικά πρωτότυπη μαύρη πρόσοψη. Το Mediterranée Patras αποτέλεσε καινοτομία στον τότε ξενοδοχειακό χώρο, αγαπήθηκε από την πατρινή κοινωνία και εντάχθηκε σύντομα στην καθημερινότητά της. Το παραδοσιακό ελληνικό φρικασέ και η μοναδική σε γεύση κρεμ καραμελέ του γάλλου σεφ ―ριζοσπαστική επιλογή για την εποχή εκείνη― συνδυάστηκαν με επιτυχία, και το Mediterranée Patras έγινε σημείο αναφοράς.

Εν τω μεταξύ τα χρόνια πέρασαν, η ζωή της πόλης άλλαξε, οι ιδρυτές του Mediterranée Patras απεβίωσαν και μάλιστα για 15 χρόνια η διαχείριση του ξενοδοχείου έφυγε από την Πανελλαδική. Το 2010, οι νέοι ιδιοκτήτες της Πανελλαδικής, οι επόμενες γενιές των ιδρυτών της, αποφάσισαν να ξαναδώσουν στο Mediterranée Patras την αίγλη που του αρμόζει και να το εντάξουν και πάλι στην εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης ως ένα μοντέρνο city hotel. Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου, για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της εποχής, άρχισε με γοργό ρυθμό ακολουθώντας μια σύγχρονη αντίληψη αισθητικής και φιλοξενίας, Οι συνεργάτες μας αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη νέα προσπάθεια και εμείς ελπίζουμε να γίνει ξανά το Mediterranée Patras το αγαπημένο στέκι των Πατρινών και ο προτιμητέος προορισμός των επισκεπτών της πόλης.